КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УЧАСТЬ СТУДЕНТА ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ В ЧЕМПІОНАТІ СВІТУ ЗІ СПОРТИВНИХ БАЛЬНИХ ТАНЦІВ

Здобувачі вищої освіти факультету дизайну КНУТД беруть активну участь у міжнародних творчих і спортивних конкурсах. Так, у листопаді цього року, в Латвії, на Чемпіонаті світу зі спортивних бальних танців студент 4 курсу кафедри мистецтва та дизайну костюма Іван Іваник зі своєю партнеркою Валерією Деркач вибороли для України 9 місце серед 68 пар-учасників із 25 країн світу.

«Підготовка до змагань такого рівня тривала протягом року. А після того, як ми з партнеркою пройшли відбір до національної збірної України, тренування стали ще більш інтенсивними і доводилося багато працювати, щоб ефективно поєднувати тренування і навчання в університеті», – розповів Іван.

Право представляти Україну в Латвії вибороли лише 3 пари від нашої країни, з-поміж них найкращий результат показали саме Іван із своєю партнеркою.

Іван навчається за освітньою програмою «Дизайн одягу», тому дизайн суконь, у яких виступала партнерка Івана – Валерія, він розробив під керівництвом Олени Колосніченко, докторки мистецтвознавства, професорки, професорки кафедри МДК. Отримані під час навчання у нашому університеті знання і практичні навички в результаті вивчення дисциплін «Художнє проєктування одягу», «Дизайн-графіка», «Художнє моделювання і конструювання одягу», «Комплексне дизайн-проєктування» та інших дали можливість розробити дизайн двох неперевершених суконь для виступів – ніжно-рожевого і чорного кольорів із комбінуванням з леопардовим візерунком, оздоблених вишивкою, стразами, пір’ям, воланами та рюшами – створити два полярні настрої, два образи, кожен з яких по-своєму розкриває особливості танцю.

 


Щиро вітаємо Івана Іваника та його партнерку з достойним виступом на Чемпіонаті світу і найкращим результатом з-поміж наших спортсменів! Зичимо творчого натхнення та подальших професійних здобутків!

04.12.2023