КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

DISRUPTING PATTERNS TALK – ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ РЕФІКА АНАДОЛЯ (ІТАЛІЯ)

10 травня 2023 року здобувачі освіти і викладачі КНУТД відвідали онлайн-лекцію Рефіка Анадоля (Refic Anadol) лектора Domus Academy (Італія).

У рамках вебінара Disrupting Patterns Talk Рефік Анадоль, медіа-художник у галузі естетики даних та машинного інтелекту, розповів про свою дослідницьку практику, зосереджену на пошуку та розробці новаторських підходів до опису даних і про інновації епохи штучного інтелекту.

Рефік Анадоль продемонстрував, як цифрова епоха та машинний інтелект допомагають використовувати нові технології для створення збагаченого імерсивного середовища, що забезпечує динамічне сприйняття простору.

 

Лектор розповів про нові технології в галузі віртуальної реальності (VR), доповненої реальності (AR), показав на конкретних прикладах – всесвітньо відомих проєктах дизайнерів різних країн світу – новинки, які запропонували дизайнери та програмісти в цій галузі.

У вебінарі взяли участь викладачі та здобувачі освіти бакалаврського та магістерського рівнів Факультету дизайну і Факультету мистецтв і моди (освітні програми «Дизайн одягу», «Дизайн середовища», «Мультимедійний дизайн», «Графічний дизайн», «Дизайн (за видами)», «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості») та аспіранти Факультету дизайну (освітня програма «Дизайн»).

Під час онлайн-лекції учасники дізналися про інновації в галузі штучного інтелекту, про нові технології, що полегшують і естетично покращують життя людини, про дизайнерські розробки в галузі фешн-дизайну, дизайну середовища тощо, адже технології VR  та AR сьогодні широко використовуються у багатьох сферах.

Наприкінці вебінару Рефік Анадоль відповів на запитання присутніх. Лекцію було проведено англійською мовою, що дало можливість здобувачам освіти і викладачам удосконалити навички володіння іноземною мовою.

 

Дякуємо Domus Academy, партнеру КНУТД по асоціації CUMULUS, за можливість долучитись до заходу і дізнатись про новітні розробки в галузі дизайну!

16.05.2023